Mobil Menü Icon
LONDRA MARATON

Londra Marathon 2019

Dünyanın en önemli spor etkinliklerinden biri olan Londra Maratonu, her yıl binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Festival havasında geçen etkinlik boyunca kurulan fuar alanı her yaştan ziyaretçiye unutulmaz anlar yaşatıyor. Bugüne kadar bir milyondan fazla kişinin katıldığı bu önemli etkinlik hakkında bilmeniz gereken her şey burada!

Londra Marathon 2019 Hakkında

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Londra, Londra Kulesi, Westminster Abbey ve Big Ben gibi tarihi yapıları ile her yıl binlerce turisti ağırlıyor. Büyük müzelerin, galerilerin ve ikonik mekanların bir araya geldiği Londra, kültürün yanı sıra Virgin Money Londra Maratonu gibi önemli sportif etkinliklere ev sahipliği yapıyor. İngiltere’nin en büyük fuarını bünyesinde barındıran etkinlik, bu yıl ‘’Virgin Money London Marathon Road Show’’ adıyla düzenleniyor. ExCeL Londra'da düzenlenecek olan Virgin Money London Marathon Road Show, katılımcılara İngiltere ve dünyanın dört bir yanındaki koşu topluluğuyla buluşma fırsatı sunuyor. 2018 yılında 76.000'den fazla ziyaretçiyi ağırlayan Road Show’a bu yıl 80.000’den fazla kişinin katılması bekleniyor.

Londra Marathon 2019 Ne Zaman?

Thames Nehri etrafındaki 26.2 mil uzunluğunda düz bir rotada gerçekleşecek olan Londra Marathon, dünyanın en iyi maratonlarından biri olarak biliniyor. Binlerce sporcunun katıldığı ve rakipsiz atmosferi ile koşu dünyasının büyük bir merakla takip ettiği maraton, 28 Nisan 2019 Pazar günü yapılacak.

Virgin Money London Marathon Road Show Ne Zaman?

Road Show kapsamında düzenlenen ve dört gün sürecek olan etkinliklerde ünlü spor markalarının stantlarının yanı sıra dünyanın en iyi koşucuları, ünlü konukları, ilham verici ve uzman konuşmacıları yer alacak. Fuar alanına girişler ücretsiz. Doğu Londra'daki uluslararası sergi ve konferans merkezi olan ExCeL'de düzenlenen fuar, 24 Nisan Çarşamba ile 27 Nisan Cumartesi tarihleri arasında aşağıdaki saatlerde açık olacak.

Londra Maratonu 2019 için Rota Ne Olacak?

2018 Londra Maratonu için rota değişikliği olmadığından, bu yıl da parkurun geçen yılki gibi olması bekleniyor. Toplu yarış, saat 10: 00'da Blackheath ve Greenwich Park'tan başlıyor St James's Park ile birlikte The Mall'da bitiyor.

Londra Maratonu'na Kimler Katılıyor?

Londra Maratonu 2019’a bu yıl da ünlü atletler damgasını vuruyor. Son üç yılın Elit Erkekler Kategorisi Birincisi Eliud Kipchoge bu yıl da yarışlardaki yerini alıyor. Elit Kadınlar’da ise 2018’in birincisi Vivian Cheruiyot, bu yıl 02:18:31’lik kişisel rekorunu kırmak için Londra Maratonu 2019’a katılıyor.

Londra Maratonu 2019’a Nasıl Katılabilirim?

Maratona katılabilmek için önceden bir oylama sistemi düzenleniyor. Halka açık oylama sisteminde başarılı olan adaylar Londra koşusu katılım hakkı elde ediyor. Oylama sistemi bir önceki sene 30 Nisan- 4 Mayıs tarihleri arasında yapıldığı için 2019 yarışlarına koşucu başvurusu yapılamıyor.

Bununla birlikte bir hayır kurumu adına koşarak 2019 Virgin Money Londra Maratonu için hala bir giriş kazanma şansı yakalanabiliyor. Çoğu hayır kurumunun, Virgin Money London Maratonunda belirli sayıda giriş hakkı bulunuyor. Kurumlar bu yerleri, çeşitli bağışlar karşılığında yardımseverlere tahsis ediyor. Yarışlara katılabilmek ve bağış toplama gereksinimlerini öğrenmek için doğrudan yardım kuruluşları ile iletişime geçilmesi gerekiyor.

Londra seyahati yapmayı planlıyorsanız, takviminizi, dünyanın takip ettiği bu muhteşem etkinliğe göre ayarlayabilirsiniz. 2019 yarışlarına kayıt yaptıramadıysanız, POP Event & Travel farkı ile katılabilir, Virgin Money London Maraton Road Show'a kayıt yaptırabilirsiniz. Eğlence ve sporla dolu bir Londra tatili için etkinlik tarihlerini içeren bir tur paketi satın alabilirsiniz. Dünyanın eğlencesi POP Event & Travel'da!

En Yeniler

Yukarı Çık